Kändisschack

Kändisschack på Köpmangatan i Örebro i dag.

kandisschack

F.v. Thomas Nordahl, Jan-Olov Lind  F.h. Lars “Mozart” Andersson, Curt Gruvaeus
Mer bilder på Facebook 

Stark konkurrens från Open Art-invigningen. Massor med folk på stan. Många stannade för att kolla lite på Thomas Nordahl som utmanades av Lars “Mozart” Andersson. Nordahl som de flesta vet en fotbollslirare av rang. Mozart är sportchef i Örebro hockey som gick upp i elitserien i våras. Till sin hjälp hade de tränarna Curt Gruvaeus som spelade i par med Mozart och Jan-Olov Lind som spelade tillsammans med Thomas Nordahl. Efter lottning startade Thomas Nordahl partiet med det udda 1. c3. Pjäserna var bara de värda ett besök. Skapade av kände konstnären Rickard Brixel som bland annat gjorde skulpturen utanför det pekingska fågelboet inför OS i Peking. De vita pjäserna föreställer Peter den stores ryska armé, visserligen med en målad sovjetisk flagga med hammare och skära på tornens flaggstänger, och de svarta pjäserna var di svenske under ledning av kung Karl XII.

kandisschack2

Två partier spelades, först med Nordahl/Mozarts medverkan. De svenska trupperna kunde efter en lång och spännande kamp under ledning av Gruvaeus och Mozart, sätta Nordahl/Linds Peter den store schack och matt. Vid det laget var samtliga ryska vita trupper bortsopade av brädet.
Inte heller vid parti två, som spelades mellan Lind vit, och Gruvaeus svart, mäktade de ryska trupperna med att betvinga den svenska krigarkonungen.
Kändispartiets framfart kan följas i posten nedan då protokollförare Görgen Andersson bistår med “An interesting game”.

Joakim Sparv